A što konkretno kad se dogodi život? Na primjer putovanje.

IMG_7709

Nastavaaaaaak! Ovaj put konkretne stvarčice 🙂 Moglo bi se sažeti u Omnia mea mecum porto. Na svekoliku radost mog muža koji ludi s mojim stvarima na svakom putovanju.

Hranu nosim sa sobom. Na početku je to bilo čudno i meni i ljudima oko mene, a onda smo se svi navikli. Kad idem na put, na put kreću i ovakve stvarčice: tvrdo kuhana jaja, narezani pršut, narezana panceta, narezani tvrdi sir, vrećica whey proteina i shaker, rižino ili zobeno mlijeko, jogurt, limun, mandarine, naranče, banane, suhe smokve, orasi, bademi, kikiriki. Ne uvijek sve, ali nešto od toga ide i na kratka putovanja. Sve ili još i više pakiram ako idem na tjedan dana ili duže. Ako moja destinacija uključuje i kuhinju ponesem karton (dva-tri) jaja, zelenu salatu, blitvu, rajčice, paprike, čega već u sezoni ima. I opet, ne uvijek sve, uglavnom nešto od toga. Tako na poslovnom ili privatnom putovanju i dalje redovito jedem obroke koji su za mene dobri. Može se dogoditi da ne otvorim ništa osim vrećice badema jer u hotelu ili kod domaćina mogu iskombinirati obrok koji mi odgovara. A zna se dogoditi i da si pripremam sama svaki obrok. Ne moraju biti 100% savršeni, ali pokrijem osnove. A nadogradnja, ako uspije super! Ako ne, isto OK.

Vježbanje: jednostavno ne kompliciram, odradim što se da iskombinirati i bok. Ako sam uz more i vrijeme je OK, vježbam vani, trčim intervale, nađem klupicu, zidić, ili kamen i tu odradim brzi trening s vlastitom težinom, naizmjence radim vježbe snage (čučnjeve, iskorake, sklekove, triceps propadanja, što god mi se učini izvedivim) i skokove (marince, skok čučnjeve, visoke skipove, penjače…) pa otrčim nazad. To je idealan scenarij i nakon takvog početka dana stvarno mogu stoički podnijeti većinu stvari koja se dogodi tijekom dana. Ako nemam vremena ili volje, onda prošećem i u sobi odradim izdržaj, čučnjeve, sklekove, malo marinaca ili barem istezanje tek toliko da se razdrmam. Na kratka putovanja ponesem top, tajice, majicu, čarape i tenisice. Na duža putovanja više pari svega nabrojanog. Kad nemam pojma što bih vježbala, na internetu pronađem gotov trening za koji sam raspoložena. U par klikova može se naći jako puno dobrih treninga koji traju dvadesetak minuta – pola sata, mogu se odraditi u malom prostoru, za njih ne treba nikakva oprema. Najčešće je dovoljno samo pojaviti se na vlastitom treningu 🙂 To je brza injekcija dobre energije koja ima sasvim solidan ROI 😀 Pogotovo ako nakon toga slijedi cjelodnevno sjedenje na nekoj konferenciji, treningu (mentalnom), sastancima, nastavi niz.

IMG_7703

Ovo mi je vrlo aktualna tema jer je trenutno moja obiteljica na zimovanju. Četiri člana skijaju, a ja tjedan dana imam zimski odmor. Svakodnevno sam sama skoro pola dana. Pospremim po kućici, skuham jelo, odem u dućan, čitam, a od ove godine očito i pišem 🙂 Uz sve to ostaje mi dosta vremena i za dobar trening od sat vremena, a nakon toga, za nagradu sauna. Totalna uživancija! Sa sobom sam ponijela punu ratnu spremu: tajice, topove, majice, čarape, čak i znojnike (!!!) i dva para tenisica. I utege 😀 2×7 kg. Ne vjeruješ? Gle sliku 🙂 Ne znam jesam li se ikada tako dobro zabavila na snijegu 😀

IMG_7701

E, zaboravila sam spomenuti slatku kategoriju LJEF (ljepota, elegancija i finoća, logično) 😀
U koferu, koliko god malen bio, uvijek ima mjesta za knjigu, par malih mirisnih bočica za njegu lica, tijela i kose. Dobra glazba stane u mobitel. Ako se može drviti na seminarima i sastancima po 8 sati, može se naći barem sat vremena za upijanje ljepote grada u kojem poslovno boravimo, uz nešto više vremena i socijalno inteligentnog manevriranja može se pogledati izložba, ili kazališna predstava. Ako ništa drugo ne upali, može se barem popiti kava na lijepom mjestu. Kad prestanemo stalno slijepo raditi ono što drugi od nas očekuju, a ni sami ne znaju zašto to očekuju, niti mi znamo zašto udovoljavamo besmislenim očekivanjima; i kad osvijestimo da se ništa strašno neće dogoditi ako dio slobodnog vremena na poslovnom putovanju organiziramo sami, naći će se i u najgušćem rasporedu mala ljepota koja će nam nahraniti i više od jednog osjetila. A privatno putovanje? Pa tu je barem sve po tvom. I mom.

A što ti kažeš na ovu temu?

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s